Het ontwerpen van actieve plekken voor een gezonde stad te voet

Het stimuleren van lopen is zonder twijfel onderdeel van goed beleid gericht op actieve steden en gezonde stedelingen. Vaak wordt actieve mobiliteit nog slechts benaderd als mobiliteitoplossing om van A naar B te komen. In deze sessie laat Lior Steinberg het belang van het ontwerpen van actieve en attractieve plekken zien om lopen te stimuleren. Samen Nicole Noordhof van de gemeente Groningen gaat hij in op hoe deze manier van werken onderdeel werd van het succesvolle receptenboek ‘Sporten, spelen, bewegen en ontmoeten in Groningen’, en bespreekt hij het project in Rotterdam waarin Humankind samen met jongeren werkte aan een beter loopklimaat.

Sprekers

Lior Steinberg is urban planner en mede-oprichter van Humankind, dat zich inzet voor duurzame, actieve steden op maat van de mens. Lior werd geboren in Tel Aviv, studeerde ‘urban & regional planning’ aan de universiteit van Stockholm en woont en werkt vanuit Rotterdam aan projecten op het snijvlak van mobiliteit en publieke ruimte. 

 

Lidwien Reehuis (MSc) is werkzaam als beleidsmaker Stadsontwikkeling bij de Gemeente Groningen en houdt zich bezig met uitnodigende openbare ruimtes in de binnenstad.