Hoe SC cambuur de voetganger op weg helpt

“Na een turbulente periode kwam ik, een aantal jaren geleden, thuis te zitten”, vertelt Gerald van den Belt – financieel directeur bij SC Cambuur. “Lopen heeft mij geholpen er weer helemaal boven op te komen.” Hij loopt sindsdien, drie keer week minstens een kilometer of 10. “Het hoofd leegmaken, en lekker bewegen. Dat is belangrijk. En je ziet tijdens het lopen dingen die je mist als je over de ‘fastlane’ rent: prachtige natuur en de mooiste bouwkundige werken.”  
Van den Belt is dus fan van lopen en niet alleen hij. Ook zijn huidige werkgever SC Cambuur heeft lopen hoog in het vaandel staan. “We organiseren ‘walking voetbal’ voor senioren en stimuleren de fans om lopend naar het stadion te komen.”  
Meer over zijn persoonlijke verhaal en over de rol van de voetbalclub in de samenleving, vertelt Van den Belt op het Nationaal Voetgangerscongres

Spreker
Als voetbalspeler kwam Gerald Van den Belt tussen 1995 en 2001 uit voor FC Zwolle, dat destijds in de Eerste divisie speelde. Na zijn profcarriere werkte hij bij verschillende voetbalclubs. Momenteel is Van den Belt financieel directeur bij SC Cambuur.