Scootmobielgebruik in de stedelijke ruimte

De vergrijzing in Nederland neemt toe en daarmee ook het gebruik van scootmobielen. Scootmobielen bieden mogelijkheden en kansen voor mensen die slecht ter been zijn. Echter levert het gebruik van het vervoersmiddel in het verkeer geregeld problemen en lastige situaties op. Tijdens deze sessie wordt een onderzoek gepresenteerd dat ingaat op het verbeteren van scootmobielgebruik in de stedelijke ruimte. Aan de hand van interviews met scootmobielgebruikers en experts op het gebied van toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijke beperking zijn ervaringen opgehaald en knelpunten vastgesteld. 

Sprekers

Marin Breukelaar: Ik ben Marin Breukelaar, 24 jaar en master student Human Geography. Tijdens mijn studie heb ik mij gefocust op mobiliteit, waarbij bewegingen in het dagelijks leven en in publieke ruimtes centraal staan. De afgelopen maanden heb ik als afstudeerstage bij Mobycon onderzoek gedaan naar scootmobielgebruik in de stedelijke ruimte.

 

Eveline de Jong: Als adviseur mobiliteit bij Mobycon werkt Eveline aan projecten op het gebied van verkeersveiligheid, ontwerp van de openbare ruimte, verkeersnetwerken en onderzoek. Sinds ze werkzaam is bij Mobycon heeft ze veel innovatieve ontwerpprojecten en studies in binnen- en buitenland opgepakt.