Amsterdam verdicht behoorlijk. Om het groen in de omgeving te koesteren, denkt de gemeente vooral aan inbreiding. Maar het groen moet ook goed verbonden blijven. Hoofdontwerper van de gemeente, Quirijn Verhoog, presenteert op het Nationaal Voetgangerscongres op 3 oktober in Amsterdam de Groene Stratenkaart.

Hoe data kan bijdragen aan loopvriendelijk beleid
De gemeente Arnhem bracht de loopvriendelijkheid van haar stad in beeld met de Walkability tool van Posad Maxwan. Tijdens het Nationaal Voetgangerscongres op 3 oktober in Amsterdam vertellen stedenbouwkundige Annemieke Molster en GIS-specialist Ioannis Triantafyllidis je hoe dat werkt en hoe kan je het gebruikt om loopbeleid te ontwikkelen.

18 waardevolle inzendingen voor LoopAward 2023
Maar liefst 18 verschillende organisaties stuurden hun initiatief in voor de LoopAward 2023. Wat een bijzonder goed resultaat! Allemaal mooie initiatieven die het lopen hoog in het vaandel hebben staan. De jury beoordeelt de inzendingen en maakt op 25 september de genomineerden bekend.

Blog van Frans Osté: Wat weet ik nou over Mumbai?
Op zondag lag ik in mijn bed te denken aan een Indiase vriend die in Zweden woont en oorspronkelijk uit Mumbai komt. “Wat weet ik nu eigenlijk over Mumbai? Eigenlijk helemaal niets. Laat ik eens op Google Maps door de straten van Mumbai scrollen.” Naast dat het me wel wat hielp een beeld te vormen, vielen de voetpaden me op, met hekken afgeschermd van de weg. Op de weg leek een soort niemandsland te zijn, waarin van alles gebeurde: parkeren, lopen, uitpakken, enzovoort. Ik zat, op zondag, in bed, na te denken over voetgangersbeleid in India. Wat boeiend is lopen toch!

Zo ontwikkel je een voetgangersnetwerk
Hoe ontwikkel je een voetgangersnetwerk van papier tot praktijk? Op het Nationaal Voetgangerscongres nemen adviesbureaus Goudappel, Royal HaskoningDHV en de gemeente Utrecht je mee in dit traject, van ambitie tot en met de implementatie op straat.